Debman.pl

Internetowe porady

Kawa przyciąga!

Kawa ma wielką moc. Kojarzy nam się przede wszystkim z porankiem, kiedy potrzebujemy tzw. kopa energii. Kawa to też nieodzowny element spotkań na mieście – w kawiarni czy restauracji. Podczas rozmów często możemy usłyszeć – skoczymy na kawę? Dlatego w każdym punkcie gastronomicznym nie może zabraknąć ekspresu do przyrządzania kawy!

Wydobyć aromat i smak

Kawa musi pachnieć i smakować. To dwie podstawowe cechy każdej kawy, bez względu czy jest to cappuccino, espresso czy latte. Dobrze zaparzona kawa pozwoli przyciągnąć do siebie i sprawi, że Twoi Klienci będą chcieli przy niej zostać. Do tego potrzebujesz dobrego ekspresu. Przerażają Cię koszta nowych profesjonalnych ekspresów do kawy? Nic dziwnego. Ceny wahają się od kilku do nawet kilkudziesięciu tysięcy. Na szczęście jest alternatywa w postaci używanych ekspresów do kawy. Jest to produkt ładny, więc często producenci czy dystrybutorzy chcą go wystawiać podczas ekspozycji targowych czy w swoich stacjonarnych sklepach. Są to też sprzęty nieużywane faktycznie lecz odpakowane z oryginalnych opakowań. Właśnie dlatego warto zwrócić uwagę na używane ekspresy do kawy – niektóre niczym nie odstają od tych nieużywanych, a są dostępne w korzystnej cenie!

Czym się kierować przy wyborze ekspresu?

Używane ekspresy do kawy, jak i te nieużywane, często różnią się od siebie. Są jednak parametry czy elementy, na które warto zwrócić uwagę. Przede wszystkim, zastanów się, jaka jest koncepcja Twojego lokalu. Jeśli potrzebujesz ekspres do szybkiej kawy na wynos to postaw na ekspres ciśnieniowy automatyczny. Idealnie sprawdzi się też podczas organizowanych konferencji w hotelach. Jeśli natomiast bazujesz na kawie lepiej wybierz ekspres ciśnieniowy kolbowy. W nim możesz zaparzyć dowolną ilość kawy dziennie, a dzięki ciekawemu design zbudujesz swój prestiż. Bez względu, czy wybierzesz automatyczny ekspres ciśnieniowy czy kolbowy, musisz wziąć pod uwagę szacowaną liczbę przygotowanych kaw na godzinę, wielkość zbiornika na wodę, wielkość Hoppera, częstotliwość działań konserwacyjnych. Te wszystkie czynniki mają ogromny wpływ na funkcjonowanie w Twojej kawiarni i ilość Klientów, którą zdołasz płynnie obsłużyć.

Używany czy nowy

Ekspres do kawy, jak widzisz, może być kluczowym wyposażeniem Twojego lokalu, szczególnie jeśli prowadzisz kawiarnię. Dlatego jego wybór musi być bardzo przemyślany. Obawiasz się zakupu używanego ekspresu do kawy, jednak ceny tych nowych przerastają Twój budżet. Jest na to sposób. Najpierw podejmij decyzję, jakiego ekspresu do kawy szukasz – automatycznego czy kolbowego. Następnie oszacuj ilość obsługiwanych Klientów na godzinę. Kiedy odpowiesz sobie na te dwa pytania i zyskasz konkretne dane możesz przejrzeć oferty używanych ekspresów do kawy. Często mają one drobne zarysowania, więc zastanów się, gdzie Twój ekspres będzie stać. Możliwe, że zarysowania nie będą widoczne. Na zakup używanego ekspresu do kawy zdecyduj się w specjalistycznym sklepie z profesjonalnym sprzętem, ponieważ tam uzyskasz odpowiednią poradę i będziesz mieć gwarancję jakości.

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.